Ubud en de laatste dagen Bangkok
Door: leonroet
Blijf op de hoogte en volg Leon
16 Augustus 2011 | Thailand, Bangkok
Ubud is een klein stadje een uurtje ten noorden van Denpasar (de hoofdstad van Bali), dat voornamelijk bekend is omdat je er heel mooi de traditionele Balinese cultuur terug kan vinden. Ook de grote collectie aan kunst en de rijstvelden en prachtige natuur om Ubud heen maken het stadje populair. Ons orginele plan was om maar 2 nachten in een luxe kamer bij ‘Ketuts Place’ te verblijven, maar omdat we wat extra tijd over hadden gingen we al een dag eerder richting Ubud. Helaas zat Ketuts Place al vol, maar gelukkig konden we voor de eerste nacht nog wat anders vinden. Onze eerste dag in Ubud zijn we een rondje door het centrum gaan lopen om een eerste indruk op te doen. Ondanks de vele toeristen in het centrum voelde het wel erg gemoedelijk en gezellig aan. Het is echt een leuk stadje. De tweede dag hebben we een bezoekje gebracht aan ‘Monkey Forest, de naam zegt het al; een bos vol ‘heilige’ apen (aka opgefokte rot beesten...). ’s Middags zijn we richting Ketut gegaan waar onze kamer inmiddels klaar was. Bij binnenkomst liep je langs de familietempel van Ketut, het zag er echt heel romantisch uit! Ook de kamer was top! Voor 50 dollar per nacht hadden we een kingsize hemelbed in een grote Balinees gestylde kamer en een groot balkon met uitzicht op een riviertje!
Na een heerlijke nacht in ons hemelbed zijn we de volgende ochtend om 8 uur met de scooter richting Tirtha Empul gereden. Dit is een tempel die om een natuurlijk bron heen is gebouwd en waar je kan baden in ‘heilig’ water wat geluk zou moeten brengen. Onderweg zijn we over hele mooie stille weggetjes gereden met om ons heen overal prachtige rijstvelden. Aangezien het nog lekker vroeg was, waren we bijna helemaal alleen bij de tempel en hadden we de baden zelfs even helemaal voor ons alleen. Na ons bezoek je aan Tirtha Empul zijn we weer terug richting Ubud gereden en onderweg nog gestopt bij twee mooie Balinese tempels, Gunung Kawi en Goa Gajah. Terug in Ubud aangekomen zijn we nog getuigen geweest van de voorbereidingen van de crematie van een lid van het koningshuis van Ubud. Met zo’n 40 man waren ze een gigantische versierde nep stier aan het verplaatsten waar 2 weken later het lichaam van de overledene in geplaats zou worden waarna het geheel in vlammen zou opgaan... Een erg indrukwekkend schouwspel was het! Aan het eind van onze mooie dag hebben we ons bij Ketuts Place onderaan de rivier laten trakteren op een overheerlijke traditionele Balinese massage gevolgd door een heerlijk Balinees buffet! Onze dag kon niet meer stuk! Al met al was Ubud een super relaxt stadje waar we nog wel wat langer hadden kunnen zitten.
Na een geweldige maand Indonesië vlogen we 12 augustus weer terug richting Bangkok. Erg gek om weer terug in Bangkok te zijn, het voelde echt een beetje als thuis komen. Daarnaast hadden we na het wat minder ontwikkelde Indonesië ook wel even behoefte aan het wat meer ontwikkelde Bangkok! Aangezien we nogal verzadigd waren door al het moois dat we de afgelopen 2 maanden hebben gezien en gedaan besloten we het lekker rustig aan te doen. We zijn nog even heerlijk Siam Square op geweest waar we in een van de mooie shopping malls de laatste Harry Potter film in IMAX 3D gezien. Ook hebben we gisteren nog een bezoekje aan de floating market gebracht, wat overigens een grote teleurstelling was. Er was niks traditioneels meer aan... Gisteren zijn we de hele dag in Rangsit geweest waar ik Robien nog even alle plekjes op en rond de campus heb laten zien! ’s Middags nog even een potje gebowled in Future Park en ’s avonds samen met Ton een hapje gegeten. Apart om gedag te zeggen wetende dat je hier waarschijnlijk niet meer (zo snel..) terug zal komen.
Vanavond vliegen we weer terug richting Nederland. Ik met Egypt Air en Robien met KLM, gezellig samen naar huis..! Haha! Toch wel spannend om na zo’n lange tijd weer terug naar huis te gaan! Ondanks de verplichtingen die er straks weer op ons staan te wachten, hebben we er toch wel weer erg veel zin in. Het is ook wel heel erg lekker om iedereen weer dichtbij te hebben en alle westerse gemakken weer voor handen te hebben! En daarnaast natuurlijk een nieuw avontuur, met z’n tweeën op de Lindengracht...! Maar nu eerst een laatste massage halen met daarbovenop een pedicure, wat geen kwaad kan na zo’n lange tijd Havaianas...!
We willen iedereen bedanken voor de leuke reacties die we elke keer op onze waarbenjij hebben mogen ontvangen! Tot snel!
Xx van ons!
16 Augustus 2011 - 07:21
Ellen:
De laatste "waar ben jij nu" ! Bijna is dit avontuur ten einde en ik hoop dat het een prachtige levenservaring is waar je met veel genoegen naar mag terug kijken. Ik moet er zelfs een traan van laten! Blij dat jullie straks weer bij ons zijn. Dit neemt niemand je meer af! Een herinnering voor het leven!
Liefs, mam -
16 Augustus 2011 - 07:34
Cynthia:
Heerlijk om de vakantie zo relaxed af te sluiten (met schone voetjes ;))
Ga nog op en top genieten van jullie laatste dagje samen!
Hele dikke kus!
16 Augustus 2011 - 09:44
Patricia:
He lieverds,
Wat een top afsluiter :) ben wel blij dat jullie bijna weer terug zijn hoor!!
Tot heel snel en goede reis terug!!
Love you xxx -
16 Augustus 2011 - 14:07
Janine:
Voor straks WELKOM THUIS! -
18 Augustus 2011 - 12:18
Theo:
Weer thuis!!!
Zo de reis zit er op. Al die tijd veel prachtige foto's gezien en mooie verhalen gelezen op “waarbenjijnu”. Maar het is dan tocht ook erg leuk om samen met de hele familie (sorry Cowboy Britt) de verhalen uit je eigen mond te horen onder het genot van een lekkere tapas op de koemarkt in Purmerend. Blij dat jullie weer gezond terug zijn. Kom nou maar op met die 4000 foto’s en filmpjes, ben benieuwd wat we nog niet gezien hebben……….
XX je vader. -
19 Oktober 2011 - 08:27
Marcel:
Hoi Leon, leuke verhalen, mooie foto's. We zien je wel weer eens bij VHK. Groet Marcel