‘Padi Open Water’ op Ko Tao
Door: leonroet
Blijf op de hoogte en volg Leon
25 Mei 2011 | Thailand, Pathum Thani
Uitgerekend de dag dat wij vast zitten op Ko Phangan was het eiland afgeladen met leipe backpackers die klaar waren om een nachtje door te halen op Haad Rin Beach voor de beroemde (en beruchte) Full Moon Party. Dit betekende dat er zo’n 20.000 meer toeristen op het eiland waren, dus we maakten ons alvast op voor een nachtje doorhalen mochten we geen accommodatie kunnen vinden.. Gelukkig vonden we nog iets goedkoops en aangezien het Full Moon Party was hadden we maar alvast een kaartje voor de boot naar Ko Tao gekocht, anders zouden we nog langer vast zitten.. Omdat we er dan toch waren zijn we maar een kijkje gaan nemen bij de Full Moon Party waar een lap strand van +- 1 km lang afgeladen was met feestende backpackers! Iedereen onder de fluoriserende verf en met ‘buckets’ over het strand. De bucket is een leuk Thais fenomeen. Je neemt een speelgoed emmertje waarmee je vroeger als kind zandkastelen bouwde en vult deze voor de 2/3 met wiskey / rum / gin of wat voor sterke drank dan ook, men gooit daar vervolgens een frisdrank naar keuze op en om iedereen wakker te houden gedurende de nacht word er ook nog een flesje Redbull doorheen gemikt! Je begrijpt het al, meer dan twee van die units en je ligt de rest van de nacht laveloos op het strand... Ondanks dat het leuk was om een avondje aapjes te kijken en de verschillende muziekstijlen dwars door elkaar te horen was ik niet bepaald in de feeststemming en ben ik na een paar uurtjes weer richting onze bungalow gegaan om nog even wat uurtjes slaap te pakken.
Na de volgende ochtend stevig ontbeten te hebben zijn we om 1 uur dan toch met de boot naar Ko Tao afgereisd. Ko Tao is een erg klein, maar gezellig eiland wat net als Ko Phangan voornamelijk door backpackende jeugd bezocht wordt. Via Khaosan Holiday hadden we onze Padi Open Water inclusief verblijf in Coral Grand Resort geregeld. Ondanks dat we toch een dag eerder in Ko Tao waren aangekomen dan orgineel geplanned zijn we de volgende dag meteen begonnen met de theorie aangezien we dan ook een dag eerder terug naar Rangsit konden zodat we geen colleges zouden missen. Richard en ik hadden samen met een Argentijns en een Australisch meisje een Engelse instructeur genaamd Julien toegewezen gekregen die ons de komende vier dagen Padi Open Water gecertificeerd zou maken. De tweede dag bestond uit een zwembad sessie van +- 3 uur waar we het één en ander aan oefeningen zouden doen. Julien is een ervaren duikinstructeur die ons echt perfect begeleide, hij was erg te spreken over hoe de groep het die dag gedaan had! Cursusdag nummertje ‘3’ stond in het teken van de eerste twee ‘open water’ duiken. ’s Middags vertrokken we met één van de boten van Coral Grand naar de eerste duiklocatie genaamd ‘Twins’. Na de nodige ‘buddy checks’ (je duikt altijd met een ‘buddy’, zowel voor de veiligheid als voor de fun) zijn we door middel van de ‘Death Mexican’ te water gegaan. Echt een super ervaring die eerste duik. We hebben niet veel oefeningen gedaan, maar voornamelijk rond gezwommen en genoten van al het onderwaterleven wat je tegenkomt! De tweede duik bij ’‘White Rock’ was ook erg mooi, maar bestond uit wat meer uit oefeningen doen, zoals je regulator (waar je door ademt) terug vinden, je lucht delen, masker op en af, je drijfvermogen controleren en navigeren onder water. Helaas ondervond het Argentijnse meisje wat problemen met klaren aangezien ze een lichte verkoudheid had opgelopen, hierdoor heeft ze haar Open Water cursus moeten staken om het later te vervolgen.
De laatste dag van onze Open Water cursus vetrokken we om kwart over 6 ’s ochtends naar ‘Chumpon Pinnacle’ (Top 20 duiklocaties ter wereld). Tijdens deze duik zouden we naar 18 meter diepte gaan (wat als de maximum van een Open Water duiker wordt gezien). Wederom hebben we weer prachtige dingen gezien onder water, een gigantische hoeveelheid verschillende vissen (barracuda’s, clownfish, batfisch, butterflyfish en nog veel meer..) en super mooi koraal! Onze laatste duik was wederom bij ‘Twins’, waar we na wat oefeningen een manicure hebben gekregen van een aantal kleine garnaaltjes. Na ons ‘examen’ zijn we allebei geslaagd voor ons Padi Open Water en zijn we officieel ‘Open Water Divers’! Nice! Eind juni zal ik met Robien terugkomen en dan ga ik mijn ‘Padi Advanced Open Water’ halen, 5 extra duiken waarvan 1 naar 30 meter diepte en een nachtduik, ik kijk er erg naar uit! Kan niet wachten om samen met Robien (die al een ‘Advancend Open Water’ duiker is!) allerlei mooie duiken door Azië te gaan maken! De volgende keer op Ko Tao zorg ik dat er wel een camera aanwezig zal zijn en bovendien ben ik van plan dan ook een onderwatercamera te gaan huren zodat jullie al mijn ervaringen met eigen ogen kunnen zien!
Nu nog even een 3.5 week de puntjes op de i zetten in Rangsit en dan komt 18 juni eindelijk Robien deze kant op! Ik kan niet wachten!!!
25 Mei 2011 - 05:02
Robien:
Nog even en dan kunnen we samen duiken...!!
ZinZinZinZinZin!!!!
Eventjes de laatste dingetjes voor de studie afmaken en dan kunnen we 2 maanden alleen maar doen waar we zin in hebben. Ik kan niet wachten!
I love you!! xxxx -
25 Mei 2011 - 08:04
Theo:
Een mens is niet gemaakt om onder water te leven dat weet ik al mijn hele leven.
Juist daarom ben ik zo jaloers op je duikervaringen. Gefeliciteerd met je diploma.
Krijg het wel Spaans benauwd bij de gedachte aan die onderwater oefeningen zoals het verliezen van je regulator.
Dan toch maar beter om je camera te verliezen alhoewel……….
Samen nog even een paar weken de schouders eronder en jullie kunnen genieten van een mooie vakantie.
Zie al uit naar jullie foto’s en verhalen.
Ben alweer jaloers.
XXX Je trotse vader.
26 Mei 2011 - 06:42
Roel:
Leuk man, gefeliciteerd! Lijkt me geweldig die wereld onderwater. Maak er nog een mooie tijd van!
X Roel -
26 Mei 2011 - 08:06
Ellen:
Dag schatje! Gefeliciteerd hoor! Dit is weer een ervaring voor het leven! Geniet en sla het goed op in je bolletje. Ik denk regelmatig terug aan onze leuke tijd samen. Nog even en dan komt Robien!!!
Dikke kus!!! mam -
27 Mei 2011 - 03:31
Carolien:
Woeeeii! Gefeliciteerd!
Vanaf nu alleen maar duiken, en geen stomme oefeningen meer ;)
Afgelopen week heb ik doorgebracht op Lombok en de Gili Islands, ook hippe duikspots, maar mijn oor deed super irritant. Even langs de dokter, jaaahoor ooronsteking!
Dus niet in vieze zwembaden zwemmen als Robien er is!!
Kussies!! -
01 Juni 2011 - 09:29
Robien:
Het is juni!!!!!!!!!!!
xx -
02 Juni 2011 - 13:27
Britt:
Nog gefeliciteerd met je Open Water Padi!!
Nog maar heeeel eventjes en dan zijn jij en Robien weer bij elkaar!
Geniet!
xxxxxx -
04 Juni 2011 - 08:23
Jolanda:
Hey lieve Leon,
Beetje laat.... maar gefeliciteerd met je Padi!!! :)
Nog twee weekjes en dan kunnen jullie daar lekker samen van genieten!
Jullie liever dan ik haha. Maar ja, ik druf dan ook niet eens met mijn hoofd vooruit het water in te duiken, dus dat gaat hem ook niet worden :)
Nou nog even ...en dan lekker vakantie!
Liefs en kus, Jolanda