Een weekje relaxen op Ko Tao! - Reisverslag uit Krabi, Thailand van Leon Roet - WaarBenJij.nu Een weekje relaxen op Ko Tao! - Reisverslag uit Krabi, Thailand van Leon Roet - WaarBenJij.nu

Een weekje relaxen op Ko Tao!

Door: leonroet

Blijf op de hoogte en volg Leon

05 Juli 2011 | Thailand, Krabi

Na een ellendig lange reis bus en bootreis van Chiang Rai naar Bangkok naar Chumpon naar Ko Tao, waren we 22 uur later dan toch eindelijk aangekomen in Coral Grand Divers Resort op Ko Tao. Hier keken we wel even naar uit aangezien de afgelopen week diehard reizen ons niet in de koude kleren was gaan zitten..! Ik was al eerder op Ko Tao geweest voor mijn Padi Open Water cursus en omdat ik lannggg geleden ook al mijn Padi Avanced Open Water cursus had geboekt maar nog niet in de gelegenheid was geweest om deze ook daadwerkelijk te volgen, besloten we (nogmaals voor mij) naar Ko Tao af te reizen. Niet dat dit een straf is, want Ko Tao is een super relaxed eilandje in de Golf van Thailand waar je goedkoop en goed kan duiken en ook nog eens heerlijk van het zonnetje en de backpackerssfeer kan genieten!

De dag na aankomst begon mijn Advanced Open Water cursus om op hetzelfde niveau te komen als de doorgewinterde duiker Robien die haar Open Water en Advanced Open Water al in Australië behaald had. De eerste duik was een nachtduik, wat in dit geval wat minder spannend was dan dat het klinkt. We gingen het water in toen de zon nog niet volledig onder was en toen het daadwerkelijk donker was was er eigelijk niet eens zoveel te zien... De tweede en derde duik waren in de middag op dag 3 en waren de ‘Fish ID dive’ en de’Peak Performance Buoyency dive’ waar het er om gaat om betere skills te verkrijgen in de controle van je drijfvermogen onder water, dit was een erg leerzame en leuke duik! De vierde en vijfde (laatste) duik waren de ‘Deep dive’ naar 30 meter diepte en de ‘Navigation dive’ waar je meer leerde over onderwater navigeren. Na de 5 duiken was ook ik officieel ‘AOW gecertificeerd’ wat mij dus weer wat dichter bij de skills van Robien bracht! Ondertussen lag Robien al die tijd heerlijk te genieten van haar welverdiende uurtjes op het strand in de zinderende Thaise zon, ook niet verkeerd!

Nadat ik mijn AOW behaald had besloten we eerst nog even een paar dagen rustig aan te doen voordat we samen zouden gaan duiken. In deze dagen hebben we niet veel meer gedaan dan aan het strand liggen, eten, aan het strand liggen, eten, aan het strand liggen en...., weer eten! Heerlijk als je het ons vraagt! Haha! We hebben in deze dagen ook nog een dagje een brommer gehuurd om de rest van Ko Tao te verkennen. Het is echt een super mooi eiland met een heleboel kleine baaitjes met prachtig blauw water!

Na en paar heerlijke dagen niks gedaan te hebben zouden we samen twee duiken gaan maken, waarbij we ook een cameraman zouden meenemen die onze onderwater avonturen op de gevoelige plaat zou vastleggen. Helaas werd ik op de ochtend van de trip met een aardige verkoudheid en een lichte koorts wakker waardoor we de trip helaas hebben moeten afblazen (het kwam daarbovenop niet eens zo slecht uit aangezien het al de hele ochtend aan het onweren was, wat natuurlijk ook niet bevorderlijk was voor de video...). Een paar dagen later nadat de verkhoudheid verdwenen was hebben we nog een poging gedaan. Dit keer goed weer, twee hele mooie duiklocacties (Chumpon Pinnacle en White Rock) en een leuke Divemaster die ons de mooie plekjes onder water wist aan te wijzen! ’s Avonds hebben we de de video die Paul (onze cameraman) had gemaakt in Happy Snapper (het restaurant van Coral Grand) bekeken! Echt een super leuke mooie film is het geworden met daarbovenop allerlei leuke extra’s over Ko Tao, Coral Grand en de verschillende vissen die je in de wateren van de Golf van Thailand kan tegenkomen!

Ondertussen waren we al ruim een week op Ko Tao en was ons orginele plan om nog naar Ko Phangan te gaan niet door gegaan. We hadden het zo chil op Ko Tao dat we het wel best vonden en besloten lekker een paar dagen langer te blijven! Gisterochtend zijn we met de Songserm via Ko Phangan en Ko Samui naar Surrathani gevaren om van daaruit met een volgestouwd minibusje naar Krabi af te reizen! Hier hebben we net een heerlijke nacht rust gepakt om zometeen verder te reizen naar Railay, Phi Phi en misschien Ko Lanta. Volgende week reizen we af naar Kuala Lumpur, Maleisië, tegen die tijd zullen we weer een nieuw reisverslag plaatsen met uiteraard nieuwe foto’s van het paradijs hier!

Oja, dit keer dus wel foto’s van Ko Tao aangezien de camera het dit keer wel tot het eiland wist te maken...

Heel veel kusjes van ons twee! xxxxx

• 05 Juli 2011 - 06:03

Cynthia:

Oehw wat ziet het er heerlijk uit op dat eiland :D
    Op en top genieten daar!

Weer een top verhaal om de dag hier in NL mee te beginnen!

Dikke kus!! xXx

• 05 Juli 2011 - 06:15

Roel:

Bah .... wat smerig ziet dat eruit :-)
    Geweldig hoor. Geniet er maar van.
    Liefs X

• 05 Juli 2011 - 07:13

Janine:

Jeetje..... Wat hebben jullie een rot leven, zeg!.....
    Enjoy! Lieve groeten van Janine

• 05 Juli 2011 - 07:14

Theo:

Ik geniet met jullie mee. Ik wil het woord niet gebruiken maar dit is echt bizar en super mooi.
    Was ik nog maar 23jaar.
    Hoewel... nog 2weken werken dan gaan wij ook weer heerlijk genieten van de rust tussen de druiven op onze Italiaanse berg.
    Heel veel plezier samen en een extra dikke kus voor Robien met het behalen van haar master.

• 05 Juli 2011 - 07:22

Aleid:

Ha Leon,

Ik heb de collega's van BA even jaloers gemaakt met je foto's.... Dat leverde toch wat jaloerse blikken op.
    Ziet er weer fantastisch uit Leon!
    groeten van Aleid

• 05 Juli 2011 - 11:48

Carolien:

Gefeliciteeerd met je advanced! Nog turtles gespot rondom het eiland?
    Wat wordt Robien verschrikkelijk bruin zeg! Lichtelijk jaloers hier ;)!
    Ziet er fantastisch uit.
    Veel plezier nog in het zuiden en daarna natuurlijk in de rest van Azie!

Liefsxx

• 05 Juli 2011 - 15:25

Jolanda:

Dat ziet er allemaal weer heerlijk uit!
    Leon, gefeliciteerd met je Padi Advanced!
    Dat jullie er maar veel plezier van zullen hebben.

Liefs en kus XX

• 05 Juli 2011 - 17:51

Ellen:

Nu al AOW!! Beetje te jong!! Grapje! Gelukkig hebben jullie ook een dikke regenbui. Verder ziet het er weer heerlijk uit en hebben jullie een fantastisch ontspannen vriend onder het bed liggen.
    Geniet maar hoor!!
    Kus, mam

• 06 Juli 2011 - 03:49

Britt:

Looking good babes! :D
    Ik ben jaloers haha..
    En Bien... zo flauw dat jij alle genen hebt gekregen om bruin te worden! Haha!
    Love you! Dikke kusjes xxx