Het eerste moduul loopt ten einde - Reisverslag uit Pathum Thani, Thailand van Leon Roet - WaarBenJij.nu Het eerste moduul loopt ten einde - Reisverslag uit Pathum Thani, Thailand van Leon Roet - WaarBenJij.nu

Het eerste moduul loopt ten einde

Door: leonroet

Blijf op de hoogte en volg Leon

21 Maart 2011 | Thailand, Pathum Thani

Het is inmiddels precies een maand geleden dat ik voor het laatst wat van me heb laten horen, een mooi moment dus om jullie weer even op de hoogte te brengen van de afgelopen weken.

De afgelopen weken waren niet de meest spannende weken van mijn verblijf in Thailand. Ze werden eerder gekenmerkt door een aparte combinatie van irritatie en ontspanning... Ik hoor jullie je al afvragen hoe zich dat uit, ik zal mijn best doen om jullie in deze blog enigszins uit te leggen hoe dat zo gekomen is... Maar eerst even de leuke ervaringen van de afgelopen maand.

Na ons mooie weekend Khao Yai National Park en Ayutthaya konden we weer een aantal weken gevuld met college´s, zwembadbezoekjes en Thai boks trainingen tegemoet zien. Zoals ik al zei; niet heel spannend.. De eerste week na terugkomst verliep doodnormaal, zoals verwacht en hierboven beschreven. De tweede week ben ik samen met Richard en Pieter naar een concert van Santana geweest dat werd gehouden in het Impact Stadion (een soort Ahoy van Noord-Bangkok). Zonder kaarten heen gegaan, aangezien we ons hadden laten vertellen dat de gemiddelde Thai de straathandel in kaarten niet schuwt. Na wat leuk onderhandelen (we worden er goed in) met één van de straatverkopertjes (lang wachten helpt als je weet dat ze genoeg kaarten hebben en je ze steeds zenuwachtiger ziet worden, haha….!) hadden we een drietal kaarten met een mooie korting op de kop weten te tikken. De verscheidene lange gitaarsolo’s zorgde ervoor dat de ouwe knakker er een mooie avond van maakte.

Thai boxen gaat inmiddels ook de goede kant op, de meeste technieken hebben we onder de knie en het is nu vooral een kwestie van veel trainen en niet te snel piepen als je een paar tikken ontvangt... Wat een aantal ´tikken´ zijn werd me al snel duidelijk toen ik naar het eerste gevecht van Jo ging kijken in het ´Muay Thai Institute´. Jo is een behoorlijk afgetraind Thai boks maatje die nu inmiddels ruim een half jaar aan het trainen is. Het Muay Thai Institute is (zoals de naam doet vermoeden) een Thai boks instituut waar kleine jochies vanaf heel jong fulltime Thai boxen, met als gevolg dat wanneer ze mijn leeftijd bereikt hebben uitgegroeid zijn tot levende moordmachines.. Echt heel vet om te zien hoe bikkelhard die kleine mannetjes zijn en hoe fanatiek de Thai zijn wanneer ze gokkend op de tribune als een stel apen over elkaar heen lopen te springen! De lokale televisie zendt zelfs elke week de eerste 5 van de 10 gevechten live uit. Na een aantal spectaculaire ronden te hebben gezien was Jo in de laatste ronde aan de beurt. Zijn tegenstander was een Indiase jongen die ongeveer even lang trainde, maar dan in het Muay Thai Institute, je voelt ‘m al aankomen... Alhoewel Jo de eerste ronde veruit de beste was (en veel te veel energie verspilde..), had hij in de derde ronde niet eens meer de kracht om op z’n benen te blijven staan... De scheids stopte het gevecht en de Indiase jongen had gewonnen. Evengoed een mooie avond, ben blij dat ik het meegemaakt heb. Iedereen die zich nu afvraagt of ik ook ga meedoen aan dit soort activiteiten, wees gerust, ik hou het bij trainen....

En toen braken 2 weken van frustratie en ongemak aan... Iedereen kent het wel, van die momenten dat de techniek zich tegen je keert.... In mijn geval werd deze periode ingeluid door door bagage van een medepassagier wat boven op mijn laptop was gevallen in de bus van Future Park naar Mo Chit station, met als gevolg dat het scherm van mijn laptop onherstelbaar beschadigd was! Ik snel naar Future Park (een mega mall hier vlakbij) om een nieuwe laptop te gaan kopen, de jeugd van tegenwoordig kan inmiddels minder lang overleven zonder laptop dan op water en brood.. Al snel had ik een mooi 12 inch Asus exemplaar gevonden (welke overigens niet heel veel goedkoper zijn dan in Nederland). Thuis aangekomen leek het me een goed idee om Windows 7 Ultimate te installeren aangezien de laptop slechts over het karige 7 Starter beschikte. Dat was achteraf gezien niet de meest slimme move... Ik als computer analfabeet was zo slim geweest om alle partities van de harde schijf te wissen, including de drivers en fabrieksinstellingen, met als gevolg dat ik een half werkende laptop overhield... Na vele uren zelf ploeteren, 2 dagen lang hulp op afstand van Asus Nederland, 2 keer op en neer naar Future Park en al mijn haren uit m’n hoofd getrokken te hebben, werkte mijn muispad en webcam nog steeds niet... Uiteindelijk heb ik gister na een week mijn laptop (nog steeds niet optimaal werkend) terug gekregen van het Asus Support Center hier ook in de buurt... Ik heb besloten me er maar bij neer te leggen, het was weer een wijze les, ‘NOOIT je laptop formateren zonder dat je weet waar je mee bezig bent!!’...

2 weken geleden begon tevens een week vakantie. Ik besloot echter rond de campus te blijven aangezien ik van plan was nog wat achterstallig studiewerk in te halen. Helaas is er, dit door het hiervoor beschreven drama, niet heel erg veel van terecht gekomen.. Richard was overigens vertrokken naar Koh Chang, het tweena grootste eiland van Thailand. Een weekje alleen rond de Campus was gelukkig geen straf, een aantal goeie boeken, genoeg zon en het zwembad maakte een hoop goed, eindelijk even een moment alleen!

De afgelopen afgelopen week erg druk met school. De komende anderhalve week staan er twee tentamens, een presentatie en het inleveren van het eerste deel van de bachelor dissertation op het programma. Volgende week woensdag 30 maart hebben we 2.5 week vakantie en vertrekken we om 19.30 met de bus naar Koh Tao. Zoals ik al eerder verteld heb is Koh Tao één van de beste spots om je PADI (duikdiploma) te halen. Naast de PADI Open Water (de basis) zal ik ook mijn PADI Advanced Open Water gaan halen, wat onder andere betekend dat ik dieper mag duiken. Woensdag 6 april zullen we langzaam richting Chiang Mai gaan waar we van 11 tot en met 15 april zullen verblijven. Chiang Mai is de tweede stad van Thailand en ligt in het het noorden richting de grens van Burma en Laos. In de week dat wij er zijn is het Thais nieuwjaar, iets wat in Chiang Mai heel groots gevierd schijnt te worden. Zaterdag 16 april zullen we met de ‘Strategic Management’ groep afreizen naar Khao Lak (Zuid-Thailand), waar we 5 weken werkzaam zullen zijn in The Briza Resort, een luxe ‘beach resort’. Zie voor meer details http://www.brizakhaolak.com/. We krijgen morgen meer details te horen.

Oja, niet te vergeten. Ik heb inmiddels mijn sollicitatiebrieven voor mijn afstudeerstage verstuurd. M’n afstudeerstage zal ik hopelijk van september 2011 tot juni 2012 in Amsterdam gaan lopen. Ik hoop deze of volgende week reactie van de aangeschreven bedrijven te krijgen. Tegen de tijd dat ik meer weet zal ik jullie weer even update geven!

Ben blij dat de lente weer zijn intrede weer heeft gedaan bij jullie! Hier is na een aantal dagen waarin het kwik daalde tot een ijzig koude 18 graden (in 20 jaar niet voorgkomen tijdens de zomer) deze gelukkig weer gestegen tot de 35 graden.. Heerlijk!

Ik ga weer even verder leren voor de aankomende tentamens... Ik hoop dat jullie weer een beetje op de hoogte heb kunnen brengen! Nogmaals bedankt voor alle leuke reactie's! Op verzoek van een aantal heb ik nog een aantal foto's van de campus en omgeving geüpload! Veel plezier ermee!

Leon

• 21 Maart 2011 - 15:38

Zwerver V Isolabona:

He, Bruce Lee.
    Leuk om weer wat van je te vernemen. Nog een krap maandje, en dan ...... back to the Root((s) en Jansen natuurlijk). Hier hebben wij ook een heerlijk zonnetje met 13 grrrrrrraden. Gaaf je dat de Carlos nog gezien hebt voordat hij met pensioen gaat, die is inmiddels ook bijna 65 schat ik.
    Wij doen het hier in Amsterdam wel met Peter Beense ;-(

• 21 Maart 2011 - 17:21

Ellen:

Eindelijk weer wat foto´s!!!!
    Lekker rood broekie!!!! Niet te fanatiek hoor. Je tanden graag heel houden!
    Het geeft weer een aardige indruk van je leefomgeving en de contrasten zijn groot.
    Vanavond gaan wij een kijkje nemen bij Najib!!! Hebben wij ook eens iets leuks!

Dikke kus van je moederrrrrrrrrrrr en ik mis je!

• 21 Maart 2011 - 19:55

Robien:

Wat leuk om te kunnen zien hoe het er allemaal uit ziet bij je lief!
    Kan niet wachten tot ik in het in het echt kan zien strakjes en we samen kunnen gaan reizen!
    Ik mis je....
    x

• 22 Maart 2011 - 08:13

Aleid:

Hai Leon,
    Heel leuk om je verslag te lezen! Jammer natuurlijk van je laptop, maar gelukkig is het weer goed gekomen.
    Ben benieuwd naar je sollicitaties. Succes!
    groeten van Aleid

• 22 Maart 2011 - 08:14

Janine:

Oooooooooo dat computerverhaal! Ik als computerfreak krijg daar helemaal de bibberaties van.....
    Veel liefs, groetjes van ons allen.

• 22 Maart 2011 - 16:19

Daan:

Hey Leon, klinkt allemaal erg mooi behalve dan het stukje over de falende techniek. Je bent ook zoals vanouds weer druk aan het sporten zo te lezen, goede zaak! Kijk uit naar je volgende update

• 26 Maart 2011 - 09:22

Jolanda:

Hai,
    Wat ziet dat er prachtig uit allemaal, wel een beetje stoer hoor dat boxen van je :)
    Net echt hahaha, pas maar goed op jezelf!!
    En wedstrijdjes....laat dat inderdaad maar aan andere over, we zien je graag weer heel terug :)

Liefs en dikke kus, Jo

• 26 Maart 2011 - 14:41

Oma Jansen:

Heb je reisverslag gelezen en foto´s bekeken. Het gaat allemaal goed met mij en ik heb een heleboel uitjes.
    Kusjes, oma Jansen

• 31 Maart 2011 - 08:28

Oma Janie:

leuk om weer wat van je te lezen. gelukkig is er nog genoeg te beleven ondanks je computer crash.
    Hte is alleen jammer dat je duikcursus niet door kan gaan door het slechte weer De fotoos zijn erg mooi en jij erg stoer in je bokspak. Blijf genieten en kom weer heel thuis met al die avonturen van je

vette knuffel en dikke kus oma Janie

• 31 Maart 2011 - 20:43

Britt:

Broertje!
    Ik heb erg genoten van je reisverslag! En vind ik keistoer in zo'n boxpakkie!
    Geniet er nog maar veel van..
    Dikke kus

• 05 April 2011 - 10:08

Henk En Trudy:

Je hebt het weer goed voor elkaar twee weken vakantie. Jammer van je laptop. Ben toch verbaasd dat er jongelui zijn, die ook moeite hebben met het installeren van software op de comp. Santana komt uit de tijd van je vader en moeder. Goed hè. Veel succes met je stage bij het beach-resort en zorg goed voor jezelf.
    Groetjes Henk en Trudy

• 09 April 2011 - 17:35

Susan:

Hee le!
    Echt weer een super leuk verslag om te lezen! En natuurlijk mooie foto's!
    Ben blij dat je het zo naar je zin hebt daar! Word wel een beetje bang van je boxfoto haha!
    Liefs Suus

• 09 April 2011 - 19:12

Atie:

Hoi Leontje!
    Leuk om weer wat van je te horen. Het ziet er nog steeds allemaal erg leuk uit!
    Nico is dus niet de enige handige harry in de familie qua laptops betreft.
    Nog maar even en dan is de familie weer bij elkaar! Hier gaat alles zijn gangetje en een beetje rustig aan he met boxen!
    Liefs Atie